Hoe gelukkig ben jij?

Zo, die knallen we er even in. Tenminste; zo kan hij voelen. Misschien komt er een ‘heel gelukkig’ naar boven. En misschien is dit een vraag om even over na te denken voor je het antwoord hebt. Of om juist even te voelen wat het antwoord is.

Geluk is een breed begrip dus we maken hem iets specifieker: hoe gelukkig voel jij je in je werk? Ondernemerschap kent onzekere factoren en soms zijn die voelbaarder dan op andere momenten. Hoe helpend kan het dan zijn om die te onderzoeken, te bedenken of de oplossing binnen jouw invloedssfeer ligt en als dat zo is: ze op te lossen? Zodat je je lekkerder voelt?

Werkgeluk

Wij zijn ons bedrijf en jij misschien ook wel het jouwe. En dan is werkplezier cruciaal voor het functioneren en de groei van je bedrijf. Hoe gelukkiger jij bent in je werk, des te gemotiveerder en productiever je zult zijn.

Daarom is het belangrijk om bewust aandacht te besteden aan jouw werkgeluk. Onze tip: noteer wat jou drijft en motiveert, welke taken en activiteiten je energie geven en waar je voldoening uit haalt. Waar word je blij van? Door hierop te focussen en in te investeren, vergroot je je werkgeluk.

Innerlijke voldoening, emotionele gezondheid en persoonlijke groei spelen ook een grote rol in ons geluksgevoel. Door positieve emoties bewust te ervaren en te koesteren, creëer je een positieve mindset die je helpt om met jouw uitdagingen om te gaan.

Balans

Balans, daar is’ie weer! Een gezonde balans tussen werk en privé zal bijdragen aan jouw geluk en succes als ondernemer. Wij nemen bewust tijd voor ontspanning en familie, vriendinnen en die serie of lekkere wandeling. Het continu bezig zijn met je bedrijf kan leiden tot stress en vermoeidheid, wat een negatieve invloed heeft op je prestaties en hoe jij je voelt. Dat moet toch beter kunnen?!

En niet te vergeten: zorg ervoor dat je omringd bent door positieve mensen die je ondersteunen en stimuleren in jouw ondernemerschap. Kijk eens naar welke mensen er in je leven passen en welke niet. En doe een stapje terug bij wie er nu niet zo goed past, misschien komt er voor hen een beter moment.

Wij zijn van het gelukkig ondernemen

Misschien heb je ons gratis e-book nog niet gedownload; hij gaat daar over. Met ook tips van andere ervaren ondernemers op hun vakgebied. Doe er je voordeel mee.

En wil je kennis komen maken: op 19 september hebben we weer een gratis sparringsessie waar je jouw uitdagingen tegen ons aan kan houden.

Kun je de 19e niet: hier staan de data van de gratis sparringsessies. We ontmoeten je graag!

Liefs,
Anouk en Pamela