Dromen, durven, doen!

Dromen

Ik weet het nog goed: het was zomer in 2009 en ik werd voor het eerst in mijn leven ontslagen. Onverwacht, want er kwam een reorganisatie aan maar hoe deze zou worden ingevuld, was nog niet bekend. Gelukkig ben ik niet van de ‘wat als’-jes dus ik zou wel zien wat er zou gebeuren. En ik zou er wel mee dealen als ik een van de ‘gelukkigen’ was.

Er kwamen mooie vacatures voorbij, leuke gesprekken en mooie aanbiedingen. Wel alleen als ik fulltime in kantoortijden ging werken. En dat wilde ik niet dus het idee was al snel dat als ik voor mijzelf werkte ik zelf mijn agenda kon bepalen. Niet dat ik daar eerder ooit over nagedacht had dus een droom was het vooraf niet maar het bleek uiteindelijk wel een droom te zijn.

Durven

Maar ja, een droom hebben is leuk maar deze durven uitvoeren is weer wat anders. Onzekerheden gingen niet aan mij voorbij: kan ik dat ondernemen wel, hoe zorg ik ervoor dat ik later niet per ongeluk de belastingdienst op mijn nek krijg, hoe weten bedrijven dat ik besta, hoe krijg ik klanten, hoe zorg ik ervoor dat mijn netwerk verandert. Zomaar wat vragen die door mijn hoofd schoten; durf ik deze stap te zetten?

Doen

Ik ben zo blij dat ik die stap toen gezet heb! Voor elke vraag is een antwoord en ik heb ze allemaal afgepeld tot waar ik er wat aan had, dat voeding gegeven en het resultaat laten groeien. Dat kan jij ook met elke droom, plan, gedachte of gevoel.
Nu 13 jaar later werk ik voor klanten waar ik blij van word, doe ik werk dat leuk is, heb ik samen met Anouk De Mentorpraktijk en komt ons eerste gratis e-book eraan. Maar daarover binnenkort meer: hou je onze social media in de gaten?

P.s. Ben Tiggelaar heeft een boek geschreven Dromen, Durven, Doen over de geheimen van èchte verandering. Misschien is het wat voor jou om deze eens te lezen.