Fuck it!

Goed plan: vandaag gaan we verder met het creatieve proces van het e-book dat eraan komt. Lekker in een eettentje voorzien van kopjes koffie en thee en een lunch weer knallen. Pamela en ik beginnen onze werkdag samen altijd met bijkletsen. Even horen hoe het bij de ander gelopen is de afgelopen twee weken want er gebeurt veel op het moment.

En we zwerven tijdens onze gesprekken van hot naar her en vanochtend bedachten we al snel: vandaag is niet de dag voor het e-book. Vandaag gaan we andere dingen doen. Fuck it! Wij maken zelf onze planning dus kunnen er ook zelf van af wijken.

In mijn vorige blog had ik het over brainwaves die je kon noteren voor jezelf om op een ander moment te verdiepen. Voor mij is die tijd nu; januari is de maand om verdiepend aan de slag te gaan met wat je eerder bedacht hebt. Het gaat om onderwatercreatie. Niet om actief mee aan de slag te gaan maar om te voelen of je er iets mee wil. Eigenlijk een verlenging van december.

Fuck it!

Wist je dat de maanden januari en februari ooit door de Romeinen aan de jaarkalender zijn toegevoegd? Dat het voorheen een periode zonder naam was na december en het jaar met maart begon? Zij wisten het al: in januari en februari gebeurt er vooral veel dat niet zichtbaar is. Denk maar aan de bloembollen: nu al keihard aan het werk onder de grond, uit het zicht, om in maart te shinen. Dus voor nu ‘Fuck it!’: doe dingen ook vooral niet. Kies nog wat langer voor jou. Kalmeer: het jaar begint pas in maart. 😏

Fuck it roepen is trouwens volgens auteur John Parking van het gelijknamige boek de ultieme aansporing om je eigen weg te volgen en om een gelukkig leven te leiden. Het is een informatief, grappig en realistisch boek op het gebied van persoonlijke, spirituele ontwikkeling. Misschien leuk om eens te lezen.

Ook leuk: in 2 van onze trajecten zit het maken van een persoonlijk ontwikkel plan (POP). Daarin kijken we naar wat jij wil, naar waar jij naartoe wil en wat goed is voor jou. Waarna we gaan bekijken hoe dat te realiseren is.

Op dit moment merk ik dat ik vaak denk en zeg ‘Kijk maar even’. En ik merk dat het dan gaat over energie. Want je kan aan van alles trekken: het is nu januari. Dus je kunt heel hard werken en er veel energie in stoppen: als het niet van jou is, is het ook zonde van jouw energie. Ik merk dat dit mij rust geeft. Januari-rust. En ik geniet ervan!