Terug naar jezelf

En dan is het december! Time flies…

Voor mij (Anouk) is de maand december niet alleen van de gezellige uitjes en etentjes: december staat voor mij ook voor afronding. Voor terugkeren naar mijzelf. Voor ruimte maken voor wat er nog gaat komen. Voor verstilling. En zeker ook voor knutselen met mijn dochter. Iedere kerstvakantie maken wij ieder ons eigen visionboard. Samen, aan de eettafel, met thee en wat lekkers. Lekker een middagje terug naar onszelf. 

Tijdens deze middag denken we ieder na over wat we hebben neergezet. En of we dat zo willen houden of dat we ruimte maken voor iets nieuws ‘erbij’. En waar willen we dan ruimte voor maken? Daar doen we inspiratie voor op in de tijdschriften die we hebben verzameld. Zodat we keuzes kunnen maken die ons geluk ondersteunen.

Dit doen we bij De Mentorpraktijk trouwens ook: het maken van een visionboard zit als opdracht in onze trajecten. Ook als het geen december is. 😊 Maar dat terzijde!

December is dus heel geschikt om af te ronden. Natuurlijk kun je alle feestjes, borrels en etentjes af. Je kunt met een dekentje op de bank veel Netflixen. Maar je kunt ook met pen en een notitieblok bij de hand bekijken hoe jouw jaar verlopen is. En bedenken wat je graag anders zou zien of waar je meer van zou willen. En die geweldige brainwaves die voorbij komen: die kun je dan ook mooi meteen noteren. 

Dit jaar heeft Happinez trouwens iets moois: ze hebben een ‘Vision board guided by Happinez’ gemaakt: een gids voor verandering en groei. Je snapt dat deze bij mij op de tijdschriftenstapel ligt.

Ik heb 3 vragen voor je die je kunnen helpen je lummeluurtje op de bank in te vullen:

  • Een punt zetten, maakt ruimte voor een nieuw begin. Wat mag je los laten?
  • Wat ga jij deze maand doen dat je rust geeft?
  • Wat je aandacht geeft, groeit: wat wil jij dat er groeit?

Denk hier eens over na want: 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!

En als je hier hulp bij nodig hebt: je weet ons te vinden!