Wat nu?!

Dienstverlening helder: check! Opstartacties: check! Logo ontwerp: check! Website: check! Social media accounts: check!

Je bent organisatorisch klaar voor alle klanten die op jouw pad gaan komen dus ‘Kom maar op met al die leuke opdrachten!’. Je schrijft een post hier en daar, voegt een leuke selfie toe, vertelt af en toe wat over de invulling van je vrije tijd; en toch staan de klanten niet in de rij. Sterker nog ze komen überhaupt niet; hier kan je niet van leven! Zo had je het niet bedacht; je hebt toch ‘alles’ gedaan om aan het werk te kunnen?! Om in je eigen onderhoud te voorzien?

Dus komt er stress bij kijken. Het enthousiasme van de energie die je kreeg van het werken aan je eigen bedrijf vervaagt. Dat boodschappen en energie veel duurder zijn dan eerder, helpt ook niet. Onzekerheid sluipt erin: heb ik wel de goede keuze gemaakt, had ik niet beter toch in die niet zo leuke baan kunnen blijven, zo erg was het daar toch niet, wat als de klanten niet komen…

STOP! Stop die negatieve gedachten! Die hielpen vroeger al niet en nu dus ook niet!
‘Success sells’ zeggen ze weleens. Dat is ook echt zo: de uitstraling van een succesvolle business is echt een andere dan die van iemand die zoekende is en het allemaal nog niet zo voor elkaar heeft als vooraf bedacht.

Wat nu?!

Wat kun je wél doen? In de ‘actie-stand’! Heb je al nagedacht over jouw ideale klant? Voor wie je het liefst zou werken? Zijn dat mannen of vrouwen, hebben zij een groot bedrijf of werk je liever in het midden-, of kleinbedrijf? Werken zij in een bepaalde branche? Dit soort vragen kunnen je helpen om van ‘de hele wereld is een potentiële klant’ naar ‘dit is mijn soort klant’ te gaan. Zodat je kunt werken aan het uitbreiden van je netwerk in die gebieden die je voor je zelf bedacht hebt. Focus does it!

Dan kun je ook gerichter werken aan je naamsbekendheid. Vertel enthousiast over je bedrijf en voeg je familie en vrienden aan je social media accounts toe. Zij kennen je goed en willen vast jouw ambassadeur binnen hun eigen netwerk zijn!

En levert dat toch niet het resultaat dat je wenst: neem contact met ons op. Wij helpen je graag!